תפרחת חיתולים – ד”ר אכי פרידמן

תפרחת חיתולים הינה תופעה נפוצה ומטרידה המוכרת לכל אם. היא מתפתחת באזור המפשעות והעכוזים בשל המגע של העור באזורים אלו עם תוצרי שתן וצואה וב”זכות” הלחות הקיימת באזור ולעתים-השפשוף המכני הנובע מעצם חבישת החיתול. חשוב לזכור: הופעת התפרחת אינה מעידה על הזנחה כלשהי או על החלפת חיתול בתדירות נמוכה מידי.תופעה  זו עשוייה להתעורר גם  דקות לאחר החלפת החיתול. אצל נשים בוגרות עשוייה תפרחת דומה להופיע בעקבות שימוש ב”פדים”-בעיקר אלו המבושמים או שימוש בתחתוני מגן עקב בעיית שליטה בסוגרים. תופעות דומות ניתן לראות אצל חיילים או טיילים שמסיבות שונות נאלצו להשתמש באותו תחתון לאורך זמן – ללא שמירה על היגיינה ראוייה.

 

במצבים היותר חמורים ניתן לראות התפתחות בועות באזור התפרחת, הופעת זיהום משני חיידקי, פטרייתי או אף שניהם יחד. התופעה נפוצה בעיקר בגילאי 9 – 12 חדשים ויכולה להופיע לראשונה בעת המעבר למזון מוצק-דבר הגורם לשינוי בהרכב הצואה.בנוסף חשוב לזכור כי ישנן תופעות עוריות שונות כמו פסוריאזיס (ספחת) העשויות להתבטא באזור המפשעות וגם הן עשויות להחמיר עקב מגע עם תוצרי שתן וצואה-דבר הצריך אבחנה וטיפול הולמים.

 

האופציות הטיפוליות וטיפולי ה”סבתא” אמורים להביא לרגיעת האזור המודלק  בעיקר על ידי רחיצתו במים וסבון עדין , ייבושו  ואיורור מקסימלי שלו. רצוי לא להשתמש במטליות לחות כלשהן אלא רק במים פושרים (מים חמים עשויים להחמיר הבעיה) וסבון (אגב, זו המלצתי הגורפת לגבי החלפת חיתולים בתינוקות בכל זמן – למעט מצבים בהם לא ניתן באופן חריג וזמני, להשתמש במים זורמים וסבון). יש למרוח משחות הרגעה רצוי על בסיס קרם נעים הנספג במהירות. רצוי להותיר התינוק/ת ללא חיתול לפרקי זמן של 20-30 דקות מספר פעמים ביממה ולעתים יש צורך בשימוש במשחות ייעודיות – אנטיביוטיות או אנטי פטרתיות-הכל לפי אבחנת הרופא.

 

לעתים-תחלוף הבעיה במהירות יחסית אולם היא עשוייה להיות עקשנית  ולבצע מהלך”רכבת הרים” דהיינו שיפור והחמרה לסירוגין לפרקי זמן ארוכים יותר כאשר סבלנות והתמדה יובילו אותנו ואת התינוק/ת אל היעד הרצוי.

[ninja_forms id=71]

© 2024 - All rights reserved to Dr. Acky Friedman           |           Privacy policy           |           Site built by Subsmash

שינוי גודל פונט
ניגודיות

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?